‘Plankgas’ in Het Kunstgemaal

‘Plankgas’ in Het Kunstgemaal

5 november 2021 Reacties uitgeschakeld voor ‘Plankgas’ in Het Kunstgemaal By Bronckhorstwest
Wanneer:
27 januari 2022 – 13 maart 2022 hele dag
2022-01-27T00:00:00+01:00
2022-03-14T00:00:00+01:00

‘Plankgas’ in Het Kunstgemaal

Een auto is zo veel meer dan een ding van staal op wielen. In Het Kunstgemaal in Bronkhorst is vanaf 13 november de tentoonstelling ‘Plankgas’ te zien. Een expositie over auto’s, in de ruime zin van het woord. Auto’s zijn nauw verbonden aan ons leven en alle emoties die daarbij horen. Zeven verschillende kunstenaars tonen in tekeningen, ontwerpen, sculpturen en fotografie hun persoonlijke kijk op dit voertuig.

Arjen Baars maakte een serie pasteltekeningen van iconische automodellen. Gemonteerd in oude fotolijstjes lijken de tekeningen net familieportretten. De auto’s van Olaf Mooij zijn niets meer dan carrosserie, maar worden door hem getransformeerd tot echte persoonlijkheden, tot bijna levende materie. De ontwerpen van Floris Hovers verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Ze zijn het resultaat van een langdurig proces van reduceren. Wat overblijft is de essentie van een auto, tot bijna een cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur.
Ook de andere kunstenaars verwijzen direct of indirect naar auto’s in hun werk.

Het idee voor de tentoonstelling ‘Plankgas’ is afkomstig van de Amsterdamse galeriehoudster Suzanne Biederberg in samenwerking met kunstenaar Maurice van Tellingen.

Tegelijk met ‘Plankgas’ in Bronkhorst is de eerdere tentoonstelling uit Het Kunstgemaal ‘Ik u ook’ vanaf 20 november in de Susanne Biederberg Gallery in Amsterdam te zien.

Comments are closed